z Dachsteinu

Innerkoflersteig

Neuer Innerkoflersteig V-
Neuer Innerkofler-Steig, jedna z klasických cest v HOHE WANDU. Jedná se o cestu kolem ferraty HTL, v oblasti Milak-Turm a OTK Klettergarten. 9-délková, z toho 3, 5 a 7 jsou přechody místy po suti, jinak ale celkem vyrovnaná obtížnost kolem IV+ (max. se udává V-/V - nám to přišlo přeceněné). Z konce cesty se dá dojít pěšinou pod Klettergarten dojít na značku nebo vylézt na náhorní plošinu se Skywalkem např. Richter´s Ende (ten jsme nenašli, moc jsme totiž nastoupali a flákli to v horku první lepší, doma jsme zjistili, že šlo o 8. a 9. délku Sechsersteig, 9. je spojená s Pensionistensteig, II-III). 10 presek, štandy pod stromy ve stínu.
 
Co se dá stihnout v červnových vedrech na otočku, když v Tatrách jsou nástupovky pod sněhem (a po minulém týdnu jsme celkem KO)? Tak pro změnu Rakousko, opět Hohe Wand. Moc to neřešit, brzy ráno k ferratě HTL a nahoru. Okolí známe. Ostatně jsme tu tak brzo, že nezaplatíme ani mýto. Ale parkoviště ano. Systém odhadni, jak dlouho tu budeš nám moc nesedí... 8-)
ve 4 délce
Innerkofler je hodně odjištěný. První dvě délky jsou cca 30 a 15 m, tak za IV+. Následuje dlouhý traverz s podlezením ferraty a skalním oknem (obojí se dost blbě leze s báglem). Pak pěkná délka, údajně nejtěžší (V-, udává se V). Přes díru ve ferratě choďákem po suti ke čtverkové puklině (na malé lezce dost vysoko první krok) a zase suť. Poslední délka, akorát s posledními zbytky vody. Uprostřed zase těžší místo IV+/V-. Výhledy na Sky Walk.
Sky Walk
Pak se snažíme využít ještě čas a dojít na vrchol Richter´s Ende, ale při přechodu suti už asi pálí slunko moc - neklesneme a místo toho se ocitneme kdesi... A la vue vybíráme první stěnu s borháky, 2 délky asi po 25 m, max. 3- (doma zjistíme, že to byl konec Sechsersteig a Pensionistengrat).