z Dachsteinu

Podlesice

Skála APTEKA v PODLESICÍCH navazuje na řetěz skal Rzedkowic, takže jsou to vlastně takové Rzedkovice II. Takže je tvoří stejný jurský vápenec. Ostatně u parkoviště leží několik kamenů ilustrujících geologický vývoj v tomto a přilehlých obdobích. Apteka má charakter velkého hřebenáče a je poměrně vysoká – nejdelší cesty tady měří přes 20 m. Nedaleko leží ještě osamělá Turnia Motocyklistów, dále pak parkoviště u Přírodního a kulturního centra Jura, kde se dá nechat auto. Odtud se dá jít na výraznou rozeklanou GÓRU ZBORÓW (462 m/m) nebo do nedaleké jeskyně (s průvodcem). Vstup na skály kolem hory Zborov stojí 2 zloté, členové horolezeckých klubů mají lezení zdarma. Apteka ležící naproti se zdá zjevně méně navštěvovaná. 
jaskinia Dziedziewica
Chodníček od hlavní cesty ústí v té části Apteki, kde je Droga Kursowa (IV+) pro nás na rozlezení, nahoře nad ní je několik těžko rozeznatelných cest (trad) a pak Droga Dziedziewica (IV+) nad jeskyní (podle ní se někdy nazývá). Ta nám zrovna na IV+ přišla dost těžká, hlavně část v puklině. Ještě dál za ní a za několika zjevně oblíbenými cestami v jižní části sektoru je Filar Apteki se stejnojmennou cestou (IV+) a Prozak Zycia (VI), kde jsme ve stínu stromů svačili a končili. 
u Drogy Kursowe
Na severu, spíše severovýchodě jsme lezli dopoledne, jakmile je rozehřálo slunce. Hodně jsme tady stáli o Sbohem a díky za ryby, ale někdo zase nenastudoval topo a byly z toho Kosti jsou vrženy (Osci zostaly rzucone, VII). S Díky za ryby mají společnou většinu cesty a borháků, kromě dolezu přes převis v puklině. Protože tady bylo plno, šli jsme v téhle části na Zolty filarek se stejnojmennou klasikou (VI), který jsme nakonec vylezli všichni, i když si každý dal ještě jednu variantu, protože cest je tady vedle sebe hodně a často se kříží. (Vytáhnout se dá i lehčí cestou Zolta scianka za IV. Trójka Ddiedziela je ale za III+ hodnocená asi nesmyslně - společný začátek má se Zoltym filarkem, tj. s 1/2 jeho nejtěžší částí, protože dolezy jsou OK. Lézt se dá i Plytou Wiewiorek za IV). Vše sportovky nebo mírně dojistitelné v lehčích částech, spousta děr, puklin, škrapy... Pestrá skála.
někde z Drogy Kursowe
Od parkoviště se ještě jdeme projít kolem skalek na Góru Zborów. Výhledy z ní jsou zajímavé, všude kolem jen rovina a z ní trčící skály. A silnice v údolí vyryté do krajiny podle pravítka. Pro nás s domovem v horách vždy nezvyklý pohled. Kromě lezců na skalách cestou narazíte na docela velkou propast "Krysztalowa dziura v zawalenisku" u sektoru Sadek. Na rozdíl od Macochy tu a tam člověk. A následuje další průchozí jeskyně "Garaź". Ta je u Kogut/Za mysim trawerzem. Na Koguty (Kohouty) a další skály se dá vylézt jen tak.
Kosti jsou vrženy
Žlutý pilíř